суббота, 1 октября 2016 г.

"Читаючи авторів, які гарно пишуть, звикаємо і гарно говорити"Вольтер.


Чи актуально в наш час вміння красиво і правильно говорити? Звісно так,адже від вміння правильно та красиво висловлювати свої думки залежить наш успіх, кар'єра та елементарне ставлення інших людей до своєї особистості.
Напевно, Ви згодні з тим, що спілкування з людиною, яка висловлює свої думки літературною мовою ,набагато приємніше, ніж з людиною,яка говорить нецензурною, отруйною мовою.
Ні для кого не секрет, що читаючи, людина розширює свій кругозір,розвиває пам'ять, увагу, образне мислення і звичайно, свою фантазію.
Читаючи гарні книжки хороших авторів, людина розширює свій словниковий запас та вміння використовувати літературні слова у своєму лексиконі.
Чи помічали ви, що після читання книги, яка написана зрозумілою, але в той час красивою мовою, висловлювати свої думки набагато легше.Лексикон наповнюється динамічними,яскравими та влучними словами, тим самим допомагаючи формулювати та висловлювати власні думки.
Переконавшись у цьому може кожен на власному досвіді. Достатньо просто прочитати декілька творів світової класики і ви побачите, той "хто не міг і двох слів зв'язати "почне висловлювати свої думки чіткіше, підбирати потрібні слова та позбавлятися слів-паразитів.
Доказом цього є історія з власного життя.Я давно захоплююсь літературою, як творами світових класиків так і творами української літератури.На 4му курсі мені випала "честь" складати іспит з філософії.Звичайно,філософія -це непросто наука і потребувала багатих знань та великого словникового запасу.Отож,озброївшись усіма знаннями та згадавши усі перли нашої багатої рідної мови  я пішла на іспит. Не буду розповідати, яким важким був цей іспит, але з гордістю можу сказати, що пристрасть до читання допомогла мені скласти його на відмінно 👍
Адже, я висловлювала свої думки яскраво,використовуючи усе багатство літературної мови.
Читаючи авторів класики, таких як:Леся Українка, Михайло Коцюбинський, Михайло Старицький, Іван Франко та Тарас Шевченко, а також світових класиків:Еріх Марія Ремарк, Вільям Шекспір, Франц Кафка, Гарсія Маркес ми вбираємо в себе найкращі зразки літературної мови, тим самим звикаємо гарно говорити.
Отож, читайте, читайте з захопленням, читайте перлини класичної літератури та плекайте в собі вміння закохувати  лише одним словом..

1 комментарий:

  1. Здравствуйте. Есть ошибка в 6 абзаце, первое слово Переконавшись. Мне кажется, должно быть слово Переконатись.

    ОтветитьУдалить